Groenteman

Ik woon hier in een wijk met hier en daar kleine winkeltjes. Ze noemen ze cornershops, maar dan in het Frans, ook al zitten ze meestal niet op een hoek. Inmiddels ehb ik mijn vaste adresjes, voor water en yoghurt, voor geld, voor vlees en voor groente. De groenteman heeft relatief nog een hoop ruimte en hij heeft ook een behoorlijke keus.  Groente en fruit worden in het noorden verbouwd. Tijdens mijn tripje zagen we hoe de tomaten geoogst werdenen de meloenen op het veld lagen te rijpen. De tijd van de granaatappels en kweeperen breekt aan. De eerste oogst kweeperen lag in de winkel vandaag. Ze zijn voor de jam, die maak ik niet, dus kweeperen werden het niet. Maar voor drie euro heb ik ui, courgette, tomaat, zoete parika, aubergine, druiven en vier  verschillende peren. Die peren hier zijn heerlijk, en nu heb ik er van alle soorten een genomen om te proeven welke ik het allerlekkerste vind. Volgens de groenteman had ik nu wel genoeg voor een hele week. Hij was blij te zien dat ik de mooie papieren zakken had bewaard om de groente in mee naar huis te nemen. Goed voorbeeld doet goed volgen, aan ons zal het niet liggen als het milieu niet opknapt. Zo maar eens een uitje snipperen en aan de slag. De knoflook kwam ook mee terug van ons tripje.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s