Veilig?

Met alle gedoe de afgelopen weken rond vreselijke filmpjes en overkookte reacties is er in ieder geval iemand die er goed garen bij spint, of eigenlijk: draad. De leverancier van het scheermesjes draad kan de rollen waarschijnlijk niet aanslepen. Rond elk gebouw van enige betekenis dat mogelijk risico zou kunnen lopen liggen kilometers uitgerold over de stoepen, afgewisseld met de pantserautootjes en veel lichtelijk verveelde militairen van diverse pluimage. Ambassades worden uiteraard bewaakt, en consulaten. Maar soms gebouwen waar ik geen idee van heb wat of wie daar verblijft. Die rollen zijn dan een aardige indicatie: waarschijnlijk  een hoge diplomaat.  Echt discreet is het niet, al die rollen. De stoepen kunnen niet meer gebruikt worden om te lopen dus alles loopt over straat. Op vrijdag is een heel deel voor de Franse ambassade zo vergrendeld dat het verkeer er aardig last van heeft en de voetgangers er blij mee zijn. Regelmatig krijg ik mailtjes en nieuwsbrieven met nieuwe “informatie”. Zelden meer dan speculaties over wat er wel en niet zou kunnen gebeuren. Op het sociale leven van de expats hier heeft het ook een slechte invloed. Verschillende tripjes zuid werden afgezegd omdat werkgevers niet toestaan dat hun werknemers zuidelijker gaan dan Sousse. Vraag me niet hoe die grens getrokken is, maar hij ligt er, onzichtbaar in het zand.

Laatste bericht is dat er mannen gearresteerd zijn in Turkije in verband met de aanslag op de ambassade in Libië die de Amerikaanse ambassadeur en drie anderen het leven kostte. Onder hen twee Tunesiërs, dat is gen goed bericht. Kennelijk een groep die internationaal werft.

Voorlopig echter kan ik hier volgens mij veilig over straat, zelfs ’s avonds. Maar zien hoe het losloopt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s