Herfst

 

Ook hier roept men dat de herfst er aan komt, oplettend lezertje, dat de zomer voorbij is. Aan de temperatuur is dat niet te merken. Zondag was de warmste dag die ik hier meemaakte, het was 39 graden, maandag zou er weer zo een zijn. Voor de middag was er een wandeling voorzien door Sidi Bou Said, de onbekendere straten. Ik verbaas mij er telkens weer over hoe snel je ergens thuis raakt. Als je er twee keer eerder was voelt het al alsof je er hoort. Het SafSaf waar we elkaar zouden treffen is zo’n plek, dat café met die kameel. Daar werd ik nu aangeroepen door iemand die ik eerder trof en die ook mee zou lopen. Een jonge tunesier met een open geest. Vanwege de hitte vertrokken we wat later, wat ruimte gaf voor gezellig geklets bij een kopje muntthee onder de bomen. Daarna het dorp in, het hoogste punt gezocht. Daar waar we wilden fotograferen stond helaas nu een wachter met een geweer, dat hebben we overgeslagen. Een blik over Tunis onder de damp van de stad, uitzichten over de baai en de bootjes. Wandelen door smalle straatjes, op en af. Die deuren, dat blauw, die witte gebouwen tegen de blauwe hemel, ik kan weer jaren vooruit op schilderles. Toeristen zijn een vreemde diersoort, die kom je in een straatje tegen op weg naar een te duur café, ooit beroemd geraakt door een Franse zanger die er een liedje aan wijdde. In dat toeristenstraatje winkeltjes met vogelkooien, kamelen, aardewerk en andere troep en heel veel terrasjes. Het terras dat wij bezochten lag bovenop een gebouw, daar zat twee man. De timing was perfect, de zon stond op punt van ondergaan. Na de warme wandeling was de citronnade heerlijk. Toen het echt donker was een taxi gedeeld met mensen die bij mij in de buurt wonen en afspraken voor nieuwe ontmoetingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s