Rustig?

Vanmorgen een rondje door de wijk, op een uur dat het nog net te doen was. Om elf uur was ik weer thuis en toen was het alweer zeer warm. Maandagochtend de eerste schooldag vandaag. Op weg naar en van de groenteman, met een wijd rondje om, zag ik veel middelbare scholen in deze buurt. Met in de directe omgeving de winkeljtes met frisdrank, de stalletjes met snoep, boek- en computerzaakjes en hier en daar een fastfoodtentje. Ik zei het al, een wat dure buurt. Niet alleen ambassades, maar achter de hoge muren zijn veel zwembaden, zag ik op Google Earth. Bij de groenteman druiven gekocht en wat groente voor vanavond; de keus was beperkt, de groentemarkt is dicht op maandag. Op de terugweg langs de Nederlandse Ambssade, waar de vlag roerloos langs de mast hing. Om de hoek het eerste teken dat alles niet is zoals het zou moeten zijn. Voor de Belgische Ambasssade stond een panterswagen met machinegeweer bovenop, en wat bemanning er naast.

Mijn hospita vindt het allemaal vreslijk, en zeer on-Tunesisch. “Het was een paradijs van vrede voorheen, en nu, met de extremisten, moeten we bang zijn op straat.”

En daar waar ik me in Egypte veilig voelde omdat ik geen doelwit was, is dat nu, met dank aan geert, veranderd. Ineens zijn het niet alleen de Amerikanen, maar ook de Nederlanders die risico lope. En waar geert zijn beveiliging geregeld is, geldt dat niet voor de meeste Nederlanders in het buitenland.

Morgen toch maar weer er op uit, al was het maar omdat ik een bijeenkomst heb in La Marsa.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s