Bericht aan de reiziger

 

Vanmiddag het eerste bericht binnen van de Nederlandse Ambassade, oplettend lezertje,  met de mededeling dat het nieuws gevolgd wordt en de waarschuwing toch vooral oplettend te zijn en blijven. Altijd een goed advies. Ik zit in ieder geval in hun email systeem en dat is goed te weten.

Niet alleen vanwege de huidige situatie, maar ook vanwege de drukke afgelopen dagen vandaag besloten weinig te bewegen. Goed, ik heb mijn marmeren tegeltjes gedweild en de afwas van gisteravond aan kopjes en schoteltjes gedaan, het terras ontdaan van afgevallen bougainville en jasmijn blaadjes en bloempjes. Maar verder dus uren onder de jasmijn op de schommelbank gezeten. Tot de batterij leeg raakte met mijn computer, zodat ik het nieuws kon volgen. De internet draad is lang, maar het oplaad-draadje een stuk korter. Wat stukken gelezen, een krant doorgenomen, een boekje uitgelezen. En genoten van het gezelschap van mijn nieuwe vriend, de landschildpad.  Er zijn er drie, maar hij is de enige die reislustig is. Heeft de hele middag rond mijn bank gescharreld terwijl hij toch helemaal aan de andere kant van het huis woont, en een flinke afstap moet nemen om hier te raken. Of een flinke opstap. Zag het hem nog doen ook toen hij weer vertrok, maar toen ik de tuinspullen binnen ging leggen bleek dat hij tussen de rozenstruiken zat vlak bij mijn bank. Ik voel dat wij hier iets moois aan het opbouwen zijn. Volgens mij weet zijn vrouwtje niet dat hij zo veel rondloopt. Mijn laatste Nederlandse boek is nu uit, er is geen ontkomen aan: ik zal aan mijn Frans moeten beginnen, het is niet anders. Toch maar eens zien of ik ergens nog een instituut kan vinden dat mij een crash course kan bezorgen, wie weet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s