Arrive

Niet veel mensen snappen waar iik mee bezig ben, en zelf snap ik het geloof ook ook niet helemaal. Hoe het ook zij, ik zit weer eens in een buitenland. Tunis is voor drie maanden mijn thuis. Minder spannend dan toen ik vertrok naar Cairo, maar toch weer een uitdaging. Ik ben hier een paar weken geleden geweest, heb toen mijn woonruimte gevodnen en kende dus mijn hospita al. Anders dan vorige keer, toen ik in een wildvreemde stad naar een ongbekend adres werd gebracht door iemadnd die ik nooit eerder zag of sprak.

Na een reis met een lange tussenstop in Marseille was ik halverwege de avond in Tunis. Daar gelijk een 3g modem gekocht, met de bedoeling dat ik in een wip op het internet zou zijn na aankoms  in mijn nieuwe onderkomen. Volgens beproefd recept, taxi vinden en dan Leila bellen die de chauffeur de weg wijst, kwam ik na een kort ritje aan. Vriendelijk verwelkomd door Leila en haar nichtje. Was de studio die ik nu bewoon vorige keer wat stoffig, nu is hij blinkend schoon en zijn alle muren fris gewit. Er staan zelfs echte rozen op tafel om mij te verwelkomen en een bordje fruit en koekjes, wat sap, water en thee maken het welkom compleet. De koffers liggen inmiddels leeg opgeslagen, de kleedjes weer opgerold naast het bed, zodat mijn blote voeten lekker de koele tegels raken. De satelliet-tv wil niet werken, terwijl hij het eerder vandaag wel deed. De usbmodem krijg ik ook niet aan de praat, maar gleulukkig heb ik ergens iemand in de buurt met onbeschermd internet waar ik dankbaar misbruik van maak. Morgen maar eens zien of ik alles aan de praat krijg. Dan eens kijken waar ik ben en hoe mijn straat geschreven wordt, want Googles maps kon het niet vinden. Vervolgnes ergens een supermarkt op trommelen. Mijn hopsita kan helaas niet rijden, zij is recent geopereerd. Maar het zal wel losplopen. Met een beetje geluk vind ik hier ook genoeg te doen om mij bezig te houden. De eerste uitnodigingen zitten al in mijn mailbox, dus zorgen hoeft u zich weer niet over mij te maken, oplettend lezertje.

Het zelfde, en toch anders. Het leven is een feest.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s