Toeval

Toevallige ontmoetingen, oplettend lezertje, ze kleuren je dag. Vorige week had ik er weer zo een. Met oud-collega S, tussen twee banen in Afghanistan uitpuffend in Amsterdam, dineerde ik aan de zomerse Brouwersgracht. Wij spraken over  Irak, waar we samenwerkten, over het nieuwe werk in Afghanistan, over mijn verblijf in Egypte en Tunesië. Er waren niet veel tafeltjes buiten, deze mooie avond, dus aan onze zespersoons tafel kregen we gezelschap van twee dames, die geïnteresseerd meeluisterden. Op een gegeven moment wilden ze iets vragen over Afghanistan en er ontspon zich een leuk gesprek. Had S ooit P ontmoet in Afghanistan, die daar ook werkt? Ja, S kende die dame wel, en zou haar veel vaker willen zien dan alleen de korte ontmoetingen onderweg. Welnu die P, dat was het nichtje van een van onze tafeldames. Duidelijk een favoriet nichtje, die een goed huwelijk werd gegund. S’s nieren werden geproefd en de dame vond hem geschikt trouwmateriaal. Ze zou een goed woordje doen voor S bij P. E-mailadressen werden uitgewisseld, we gingen gezamenlijk aan het dessert en hadden een uitstekende avond. Het is niet zo vreemd in Amsterdam als Amerikaan twee andere Amerikanen tegen het lijf te lopen. Maar de tante te ontmoeten van iemand die je een have wereld verderop hebt leren kennen: hoe groot is die kans? Laten we hopen dat het wat wordt tussen S en P, want als het tot trouwen komt sta ik bovenaan de gastenlijst. Duimen dus maar!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s