Bewolkt

Vanmorgen begon de dag bewolkt, en als het zo blijft zou een regenbui mij niet verbazen. Heerlijk weer om te wandelen, iets minder voor de foto’s al brak de zon af en toe door. Maar langer dan twee uur lopen zonder even te kunnen gaan zitten om iets te drinken vind ik toch niet alles op een vrije dag. Een heerlijk rustige Medina vandaag, met nog wel wat winkels langs de hoofdroute open. Ik kreeg keurig de weg naar een terras aangewezen vanwaar je over de wijk uit kon kijken. Ik had mij op het ergste voorbereid, meestal kom je dan in een toeristenval terecht. Nu was dat in het Dar al Bey  ook wel een beetje, maar het viel mee. Ik kon rustig doorlopen naar boven. Het dak was een verademing. Een samenraapsel van tegeltjes, met veel fantasie hergebruikt, maar genoeg bankjes om op mijn gemak van het uitzicht te genieten. Een cadeautje. De groepjes toeristen die langskwamen terwijl ik daar zat, en meer tijd besteedden aan elkaar fotograferen dan aan rondkijken, waren zonder uitzondering met gids. Je mocht eens verdwalen in de Medina. Ik ben zo lang blijven zitten dat men even kwam kijken of ik er nog wel was. Even een praatje gemaakt met een van de verkopers, de winkel is een soort gezamenlijk project. Ik hoefde maar een keer te zeggen dat ik nu niets zou kopen en kon verder mijn weg vervolgen.  Aan de andere kant de Medina uit, bij het Ministerie van Financiën en het onderkomen van de Premier. Dan door naar het plein voor het Kasr Baladia, met spiegelende ramen en  het bekende monument. Ook op al deze gebouwen geen spoor meer van de vele leuzen die men vooral na 14 januari neerschreef om te verzekeren dat ook de nieuwe regering, met veel oud regime in zijn gelederen, zou aftreden.  Daarna weer door de Medina terug, waar verkopers met weinig enthousiasme nog af en toe probeerde mij tot aankoop over te halen.  In mijn hotel schoenen uit, raampje open, Spotify bij, dan komen we de middag wel door. Nu nog een kopje thee en ik ben rondom gelukkig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s