Gif

De activisten hier zijn niet dom, oplettend lezertje. Sommigen zijn zelfs erg slim. Toen de nieuwe Interior Minsiter, verantwoordelijk voor politie oa, zijn eerste speech hier hield, beloofde hij dat er niet zou worden geschoten op activisten. Het commentaar van A: dat betekent dat hij ons op een andere manier zal proberen aan te pakken. Gisteren kreeg hij gelijk. De activisten op Tahrir en de activisten bij het kabinet, allemaal in vreedzaam protest, kregen voedsel aangereikt. Dat is de afgelopen weken steeds gebeurd, voedsel, drinken, medicijnen, het kwam allemaal als steun van buiten het plein. Deze keer van iemand met kwade bedoelingen. 86 Activisten zijn ziek geworden, sommigen zo erg dat ze opgenomen moesten worden. een van hen stierf. Doordat ik niet heb kunnen mailen tot nu, weet ik niet of een van mijn vrienden er tussen zit. Vrienden van “de broer van” ook bij het kabinet, zijn ontsnapt, doordat ze kort daarvoor al hadden gegeten en dus bedankten voor het vriendelijke aanbod.

Deze regering leert het nooit. Iedere keer laten ze een mooie kans voorbij gaan om hun goede bedoelingen te tonen. Diezelfde avond bestormden de supporters van Ahly en Zamalek Tahrir en sloten het weer af voor het verkeer. Dat kan dan weer een vrijbrief geven aan het regime voor actie, met alle gevolgen van dien. Voor morgen was er een schoonmaak actie van het plein in de maak. Mij benieuwen wat er nu gebeurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s