Groppi

Nu mijn vertrek zo dichtbij is, komt de tijd van de “laatste keer’. Vanmiddag dus voor de laatste keer thee gedronken bij Groppi. Vergane glorie en wereldberoemd. Komt in alle gidsen van Cairo voor. Jugendstil versieringen, Jugendstil lampen aan het hoge plafond en gebakjes in de vitrine. Je moet geen haast hebben, de bediening komt als het hen past. Maar de baklava is er heerlijk, dus vanmiddag me daaraan te buiten te gaan. Op een tafel in het midden een herinnering aan de naderende kerst. Chocolade figuren die sprekend leken op Sinterklaas, maar die uiteraard Father Christmas of zijn Duitse broer voorstelden. Klompjes van chocola gevuld met snoep. Aan het eind van de straat ging de revolutie rustig door, maar hier zat men aan de thee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s