Groppi

Nu mijn vertrek zo dichtbij is, komt de tijd van de “laatste keer’. Vanmiddag dus voor de laatste keer thee gedronken bij Groppi. Vergane glorie en wereldberoemd. Komt in alle gidsen van Cairo voor. Jugendstil versieringen, Jugendstil lampen aan het hoge plafond en gebakjes in de vitrine. Je moet geen haast hebben, de bediening komt als het hen past. Maar de baklava is er heerlijk, dus vanmiddag me daaraan te buiten te gaan. Op een tafel in het midden een herinnering aan de naderende kerst. Chocolade figuren die sprekend leken op Sinterklaas, maar die uiteraard Father Christmas of zijn Duitse broer voorstelden. Klompjes van chocola gevuld met snoep. Aan het eind van de straat ging de revolutie rustig door, maar hier zat men aan de thee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s