Uit

Wat doen ze hier als ze vrij zijn? Men zoekt de riuimte op, oplettend lezertje. Dat kan betekenen voor de avontuurlijken dat ze een Wadi bezoeken, maar dat gebeurt niet veel. De rest gaat er op uit om met elkaar te eten. Er zijn hier door de hele stad plekken waar allerlei restaurants bij elkaar zitten. Met veel groen en water probeert men een aangenaam klimaat te scheppen. Er kan gekozen worden uit allerlei soorten restaurants, fast-food, Mexicaans, Egyptisch, Italiaans, Frans, zegt u het maar. Tijdens Ramadan zitten dit soort gelegenheden ‘s nachts vol. Nu was het er aangenaam, levendig maar niet te druk.

Aan het eind van de week breekt hier een vakantie los. Eerst een weekend, dan een dag werk, dan Eid vier dagen en weer een dag werk. Wie het zich kan veroorloven zal dagen opnemen om er tussen uit te gaan, zoals wij ook doen Benieuwd wat dat betekent voor de drukte op de wegen. Als u rustig Cairo wilt bekijken, grijpt uw kans. Voor de prijs hoeft u het niet te laten en het weer is heerlijk nu.

Kom naar Egypte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s