A Night at the Opera

Zaterdagavond uit geweest, oplettend lezertje. Niet zomaar naar een kroeg of bar, maar uit in stijl, met lange jurken en heren in Tuío met strikje of in pak. Naar het theater in je oude spijkerbroek en een trui, daar geloven ze hier gelukkig niet in. Met onze lerares, die klassiek zong, maar dat nu alleen nog in haar vrije tijd doet, naar een concert in het Opera gebouw hier. Een avontuur. Omdat ik veel te vroeg was kon ik uitgebreid rondkijken. Behalve de zalen van de opera, zijn hier een muziekbibliotheek, het Museum voor Moderne kunst, wat galeries en een tentje waar je buiten thee of fris kunt drinken op het gras. In de muziekbibliotheek een expositie en kleine meisjes die balletles kregen, met wachtende moeders in de hal.

In het Museum moderne kunst van Egyptische kunstenaars van deze en de vorige eeuw en drie bezoekers. Het was inmiddels na zessen, maar ze waren tot negen uur open.

Op het complex de sfeer die past bij een avond uit. Rustig, zoevende auto’s die af en toe bezoekers aanreden. De prijzen waren belachelijk laag. De bezoekersaantallen zijn gedaald, dus wordt er korting gegeven. Daarbovenop kregen wij korting omdat onze juf lid is van de club. Omdat het rustig was kregen we een upgrade van de kaartjes. Dat betekende dat we eerste rang zaten in een prachtige en goede zaal, met een uitstekend orkest dat muziek van Hayden, Tsjaikovski en Barber speelde. Dat allemaal voor 25 LE, zo’n drie Euro. Normaal zou het 70 zijn geweest. Daar kun je bij ons net voor naar de bioscoop.

Voor de voorstelling zat ik daar dus, op het grasveld. Om mij heen de marsepeinen gebouwen, boven mij de fluwelen hemel. Domweg gelukkig in Cairo.

Wat doet u nog thuis? Kom naar Egypte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s