Opgeruimd

Deze stad barst uit zijn voegen, oplettend lezertje, gebouwd voor 5 miljoen, nu vier keer zo veel inwoners. Overal verkeer, overal mensen, en als iedere grote stad lijkt het gauw een chaos. Toch zal er in al die ministeries waar ik regelmatig langs rijd goed werk verricht worden, want het is hier, de aard en omvang in aanmerking genomen, opvallend opgeruimd. Ik hoorde zelfs beweren dat de stoepen beter waren dan in Houston, Texas.

ik zag al eens dat de lantarenpalen in de buurt geschilderd werden met een hoogwerker, die staan weer weer mooi zilver bij. In de metro lopen doorlopend mensen rond die alles wat de reizigers laten vallen bij elkaar vegen. De grote pleinen en straten, de doorgaande wegen, en zeker die leiden naar of lopen langs een officieel gebouw, zien er aangeveegd uit meestal. De metro stations boven de grond hebben mooi in vorm geknipte struiken, en overal zijn perkjes en fonteinen, en die laatsten zijn regelmatig in werking. Ze gaan gauw ten onder in de massa, de steenkolossen en de langsrazende auto’s, maar ze zijn er en worden onderhouden.

Er is nog een wereld te winnen, de luchtvervuiling door de auto’s is gigantisch, veel afval wordt gewoon gedumpt ergens, en recyclen heeft hier de vorm van de opkoper die langsgaat met zijn karretje en roept om oud ijzer en papier.

Maar toch, over het algemeen is het hier aangeveegder dan in een gemiddelde Nederlandse stad aan het eind van een drukke winkeldag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s