Een hand

Les een voor de nieuwsgierige wandelaar: neem altijd je camera mee. Ik had de mijne dus niet op tafel moeten laten liggen, oplettend lezertje, toen ik het huis uit ging voor een wandelingetje in een nieuws stuk buurt, ter afwisseling van het woordjes stampen vandaag. Ik had u dan een foto kunnen tonen van een bouwseltje ergens aan de rand van deze wijk. Het was gisteren door een man of vijftig keurig wit geschilderd en er waren afbeeldingen op getekend die met een heel klein kwastje door een stuk of vijf jongelui nu werden ingekleurd. Ik kon niet alles lezen, maar Walid hielp mij met vertalen. Het betrof een soort affiche voor een jongerenbeweging in deze wijk. Ze hielden zich bezig met het opknappen van de straten, het snoeien van bomen, het helpen van armen. Niet eenvoudig, vertelde Walid, ze hadden al vijf keer een straat schoongemaakt, en nooit kwamen de bewoners zelf hen helpen. Toch gingen ze door met hun werk, het was nodig vonden de 900 aangesloten jongeren. Rechts op de muur de afbeelding van iemand met hooggeheven hand en daarboven de kreet: Een hand. Deze kreet wordt gebruikt om eenheid aan te geven tussen Christenen en Moslim. Walid was al overal: Saoudi Arabië, Koeweit, Zwitserland, Bahrein: “But in the end, you are Egyptian. This is my country.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s