Weg?

Terwijl we met onze vertrekkende lerares Fusah napraatten over ons verblijf hier kwam er een telefoontje: Gadhaffi zou gedood zijn. Onmiddellijk naar het restaurant en AJE gevolgd en het ziet er naar uit dat het waar is. Als dat zo is, dan is dat goed nieuws, ondanks alles. De getrouwen die het niet waagden te breken met het oude regime, in de hoop, of uit angst, dat Gadhaffi niet verdreven kon worden, kunnen nu de wapens neerleggen. Het land kan gaan werken aan een democratische toekomst, De doden kunnen begraven, de wonden van het afgelopen jaar en van de afgelopen veertig jaar kunnen helen. Een goede dag voor Libië, als hu het mij vraagt, oplettend lezertje. A. een medestudent, gelooft er niet in. Hij denkt dat er hier niets verandert en alles bij het oude blijft. Dat kan ingegeven worden door de het feit dat de Egyptische helft van zijn familie hier in compounds woont en tot de lokale 1% behoort. maar ik geloof in vooruitgang en ben er ook van overtuigd dat iedereen die te lang aan de macht blijft uiteindelijk bedrijfsblind wordt. Ook bij ons, oplettend lezertje, ze zitten ook in Europa, die zelfingebeelde halfgoden.

Dus wat mij betreft: werken aan de toekomst. Wie volgt?

Op de foto de grote vlag die net opgehangen werd toen ik op weg was naar Midan Tahrir. Die is voorlopig even trending bij de vlaggen-verkopers die hier overal zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s