Politiek

Ze zijn hier erg punctueel op school, als het tijd is beginnen ze, al zitten er maar twee studenten in de klas. Dus kwam ik al verschillende malen te laat. Er zitten hier een paar jongens die bovenop het nieuws zitten, net als ik. Samen discussiëren en filosoferen we over de recente ontwikkelingen hier, de Black of Bloody Sunday van vorige week. Gaat het de goede kant op, wat zat er achter die Maspiro incidenten? Waarom doet de SCAF zoiets? En dan is het tijd voor dat je het weet. U weet, ik ben een aartsoptimist, ik denk dat de geest definitief uit de fles is. Maa als ik dan in de Nederlandse krant lees dat de Tweede Kamer geen inzage wil geven in subsidiegelden, zich niet wenst te verantwoorden voor wat ze met ons geld hebben gedaan, dan denk ik: we hebben straks heel weinig been om op te staan, en kunnen ons eigenlijk het morele recht niet meer aanmeten om te oordelen over landen als dit. We weten precies hoe het moet, het ligt allemaal vast, we hebben de mond vol over de burger betrekken bij het beleid en transparantie, maar als je goed kijkt zie je dat er nog veel verborgen en troebel is. Ook bij ons dus nog heel veel ruimte voor verbetering. Als we allemaal ons best doen, oost en west, noord en zuid, arm en rijk, hier en daar, dan wordt het nog wel eens wat met de wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s