Bouwen

Op deze foto een torentje in aanbouw, vanmiddag toen ik langs reed zag het er uit of het af was. Lastig op deze foto te zien hoe hoog hij is, maar ik schat een meter of vijftig, zestig. In Nederland zou je denken aan een GSM mast. Deze mast is echter bedoeld voor de grootste vlag ter wereld, en wel een Egyptische. Mooi, leuk, moet kunnen? Jawel, maar niet in dit gebied. Hij staat namelijk midden op Gezirah, op terrein van de zeer exclusieve sportclub daar. De omwonenden zijn niet blij. Ten eerste is de mast in conflict met de bouwbesluiten en het feit dat het landschap hier beschermd is. Verder zijn de omwonenden niet gekend in de plannen. Na 25 januari kan dat natuurlijk helmaal niet meer. De kosten? Daar wil de bank die dit project betaalt het niet over hebben, het gaat hier immers om vaderlandslievende gevoelens en dan is geld geen issue. Ook niet terwijl ook hier een flinke crisis heerst en mensen op het beetje geld dat ze hebben zitten, omdat ze geen idee hebben van de toekomst.

Als het goed is, of als het fout gaat en de tegenstanders het afleggen, het is maar hoe je het bekijkt, ga ik die vlag nog zien wapperen. Hij is iets lager dan de uitkijktoren in de buurt, dus als hij straks hangt staat hij op alle toeristen foto’s.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s