Pizza

A ontmoette ik tijdens een vergadering van een nieuwe Egyptische partij. Ze is lid van allerlei commissies. Ze werkt bij een petrochemisch bedrijf als MBA en verder doet ze haar Masters in de weekeinden, twee jaar lang. Een hoop werk, weinig vrije tijd. Dat in een land in opbouw, waar van alles nog geregeld moet worden en niets vanzelf gaat.

Vandaag hebben we samen een pizza gegeten om de hoek en gepraat over het leven in het algemeen en dat in Egypte nu in het bijzonder. Bijvoorbeeld over het feit dat haar grootmoeder vloeiend Nederlands spreekt omdat ze vroeger op een Nederlandse school hier in Cairo heeft gezeten (althans, dat dacht A, het bleek natuurijk Duits te zijn). Nu nog gaan veel kinderen naar een Internationale school. Of over het feit dat de Islam iets anders is dan vrouwen verbieden auto te rijden, dat de Saoedies er helmaal naast zitten. Daarna reden we nog even naar een winkel in de buurt om te zien of daar iets was dat de buurtsuper niet had. Flitsend door het verkeer hier. Een zelfbewuste jonge vrouw, die leeft met een doel en weet wat ze wil. Die hard werkt aan de toekomst van haar land. Modern, eigentijds, baan, auto, visacard. En hoofddoek, zoals heel veel jonge vrouwen hier. Zo komt Egypte er wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s