Tahrir

Een revolutie kan snel lijken, maar is in werkelijkheid natuurlijk het begin van als het goed is een verbetering van omstandigheden, die jaren kan duren. De mensen die de revolutie zijn begonnen willen geen tijd verliezen en momentum bewaren. Ze willen dat bereiken waar ze de straat voor op gingen en waar sommigen het leven voor lieten. Hier in Egypte zijn er velen die vinden dat er nog te weinig echte veranderingen zijn, dat er nog te veel oude garde zit en dat te veel oude regels nog in werking zijn. De noodtoestand bijvoorbeeld. Hij is al sinds de dood van Saddat in werking, was korte tijd uitgeschakeld maar is na de aanval op de Israëlische Ambassade weer in volle werking. Vandaag ging men dus de staat op, om een definitief afscheid van deze regeling te eisen. Oproepen van alle kanten om vooral massaal de straat op te gaan. Discussies zijn eraan vooraf gegaan, tussen degenen die vinden dat er druk op de ketel moet blijven en degenen die vinden dat er even tijd genomen moet worden. Hele stromingen vinden dat ze zich vooral koest moeten houden en lieten weten afwezig te zullen zijn.

Duizenden stonden op het plein deze middag, niet de miljoen waar men op hoopte. Volgende week is het 6 oktober, een nationale feestdag hier. Ook dan gaat men volgens mijn info proberen veel mensen op de been te brengen. Benieuwd of er wat gebeurt naar aanleiding van deze acties.

Op de foto een beeld van Tahrir op donderdag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s