Hash

De Britten zijn altijd goed geweest in het instandhouden van hun eigen “way of life”, ook in verre uithoeken van hun rijk. Daar was het sociale leven natuurlijk anders dan thuis, dus lag verveling op de loer. Daar vonden ze wat op met het ontwikkelen van zaken waar we nu nog lol van hebben. Earl Grey thee, de sandwich en biljart bijvoorbeeld. Op een keer ontwikkelde iemand er het Hash Hound Harriers concept, ergens in India geloof ik. Een soort veredeld spoorzoekertje met na afloop een drankje (of drie). Een traditie was geboren en nu zijn er overal op de wereld Hash Hound Harriers, vooral op plekken waar veel buitenlanders bij elkaar zijn. Ook in Cairo zit zo’n groep, en elke vrijdagmiddag trekken ze er op uit. Er wordt een route uitgezet of twee, een voor lopers en een voor renners. Rennen ja, het is hier nog over de dertig graden maar ze doen het. Vandaag heb ik voor het eerst meegedaan en het was grote lol. Een man of zestig, die ik geen van allen kende, iemand die mij een lift aanbood van hier naar daar en terug. Eten mee voor op de BBQ na afloop en allerlei onzinnige rituelen en gekke liedjes. Maar vooral een zeer ontspannen en vriendelijke sfeer. Er waren Britten en Amerikanen natuurlijk maar ook een Zweed, een Noorse, een Keniaanse, Duitsers en Egyptenaren, iemand uit Italië en een uit Brazilië bijvoorbeeld. En ik dan natuurlijk. En het kan zo gek niet lopen of er gebeurt het volgende: je staat aan de BBQ met een jonge Brit die vertelt dat hij in de offshore actief was, bij het bedrijf Seateam. Seateam? Ja, inderdaad, hij werkte en woonde een tijdje in Den Helder.

De wereld is een dorp.

Vanmiddag even een heel leuk en ontspannen dorp met een fikse wandeling in een prachtig stukje woestijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s