Ik zal uw jonge leeuwen nemen

Voor de niet zo bijbelvasten onder u: zoek maar even op, OT. De leeuw hierboven is een van de vier op de Tahrir brug, een van de bruggen die dagen in beeld waren tijdens de revolutie. Deze leidt rechtstreeks naar het plein, de 6 oktoberbrug, iets noordelijker, eindigt noord van het Nationaal Museum. Nu is er niets anders meer te zien dan het verkeer, de leeuwen hier, de jongelui die zich stoer laten fotograferen voor zo’n beest. Maar deze leeuwen hebben veel gezien. Op deze bruggen lagen mensen op hun knieën te bidden, met het waterkanon op hen gericht. Wie weggespoten werd, werd vervangen door de volgende. Op deze bruggen kwamen mensen in duizenden opzetten, op weg naar het plein. Om deze bruggen is gevochten en gestorven.

Dit is de leeuw die alles zag..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s