Ik zal uw jonge leeuwen nemen

Voor de niet zo bijbelvasten onder u: zoek maar even op, OT. De leeuw hierboven is een van de vier op de Tahrir brug, een van de bruggen die dagen in beeld waren tijdens de revolutie. Deze leidt rechtstreeks naar het plein, de 6 oktoberbrug, iets noordelijker, eindigt noord van het Nationaal Museum. Nu is er niets anders meer te zien dan het verkeer, de leeuwen hier, de jongelui die zich stoer laten fotograferen voor zo’n beest. Maar deze leeuwen hebben veel gezien. Op deze bruggen lagen mensen op hun knieën te bidden, met het waterkanon op hen gericht. Wie weggespoten werd, werd vervangen door de volgende. Op deze bruggen kwamen mensen in duizenden opzetten, op weg naar het plein. Om deze bruggen is gevochten en gestorven.

Dit is de leeuw die alles zag..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s