Roda en Garden City

Ik loop altijd meer dan goed voor me is, oplettend lezertje, deze stad zuigt je op. Vandaag zocht ik de lommerrijke lanen van Garden City, de Corniche en het eiland Roda op. Behalve twee musea en een Nilometer is er eigenlijk niets bijzonders te zien, niet iets dat de gidsen haalt zeg maar. Toch geniet ik van die wandelingen. Het is een relatief rustig stukje Cairo, geen sjieke winkels ook. Maar wel gewoon de doorsnee Caireen die bezig is met wat een mens zoal doet. Brood kopen, winkelen, auto’s repareren, kletsen met je vrienden op straat, of een potje dominoën bij een glaasje thee, genieten van de schaduw aan de oevers van de Nijl. Hier dus ook bloeiende bomen, palmtorteljes die mij deden denken aan Irak, hoog fris riet langs het water, Felouka’s wachtend op hun klanten (hebt u nu al geboekt?). Mensen kijken af en toe verbaasd op, een buitenlander loopt in deze wijk niet vaak over straat, buitenlanders nemen trouwens toch voornamelijk de taxi, een enkele student daargelaten.

Na een halve dag zwerven weer met de metro naar huis. Iedereen moe, iedereen warm en de wagons overvol. De vrouwen koken onder hun hoofddoekjes, maar het weerhoudt ze er niet van gezellig met elkaar te kletsen, nog even iets te kopen van een mobiele handelaar, te luisteren naar de muziek op hun I pod, te telefoneren of een spelletje te doen op hun tablet PC. Net als bij ons, maar warmer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s