Mall

Nergens is de afstand tussen arm en rijk groter dan in ontwikkelingslanden. De meesten zijn arm, straatarm, er is een middenklasse die zich redt, en er is een toplaag voor wie de sky the limit is. Voor hen worden overal Malls gebouwd. Luxe, onafzienbare gebouwen, met airconditioning en alle winkels die je je maar kunt voorstellen. Vandaag was ik in, volgens een gids, de grootste mall in Cairo. 550 Winkels, 21 bioscoopschermen, een kinderparadijs, en daarbij een in aanbouw zijnd woongedeelte met zeer, zeer luxe appartementen, inclusief sport, wellness, maidservice. Wie daar wonen? Geen idee, mijn budget gaat het ver te boven. Veel mensen van buiten Egypte zei “de broer van” mij: uit de Golfstaten, zoals bijvoorbeeld ook in Dubai. Ik heb er in een koffietentje wat zitten werken en lezen, ik heb wat rondgekeken en foto’s gemaakt. Maar gekocht heb ik er niets, want de oordopjes die ik zocht, nee die hadden ze daar niet.

Op de foto een stukje maal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s