Politiek

Vandaag de eerste werkdag van de week, dus vroeg op weg, om te zien of ik de Nederlandse Ambassade kon vinden. Op straat was de buurtcateraar actief. Een kleine pick-up langs de stoep en ter plekke werd een warme lunch bereid, die vervolgens keurig op een schone krant bezorgd werd bij de verkoper op de hoek. Men luncht hier tijdig. eigenlijk meer een uitgebreid ontbijt. Overal stalletjes op straat, met geroosterde maxefs of zoete aardappeltjes, thee, fruit, koffie, en hele buffetten. Na een warme rit met de metro, het was vandaag 38 graden, zonder probleem bij metro station Opera. Daarna nog een twintig minuten wandelen tot de ambassade. Ik kwam niet verder dan de receptie balie, maar na een telefoontje en een mailtje heb ik nu voor morgenochtend een afspraak. Daarna de boekhandel aan de overkant naar binnen, op zoek naar een zakwoordenboek. Op de stoep ging ik gruwelijk door mijn enkel, dus het kwam mooi uit dat ze daar een coffeeshop hadden met free wifi. Binnen no time zat ik met een ijszak op mijn enkel, onder het genot van verse drankjes aan mijn laptop. Goed snel internet, dus ik heb veel informatie kunnen verwerken. Daarna met de taxi nar huis, lopen was geen optie meer. Ook deze taxi verstond onder mijn wijk het plein met die naam, mijn straat was hem onbekend. Ik noemde hem de naam van een groot park hier om de hoek, en dat wist hij wel.

‘s Avonds werd ik keurig opgehaald door “de broer van”, voor een afspraak met een net opgerichte partij. Daar was de vrouwencommissie in vergadering bijeen. Met veel inzet, passie en kennis van zaken zat daar een tiental vrouwen plannen te bouwen. Alles kwam voorbij, maar men hield het concreet en was zich bewust van de beperkte mogelijkheden in tijd en geld. De huidige overheid wil absoluut niet dat partijen steun krijgen vanuit het buitenland, dus men moet op zoek naar lokale financiën. Het was mooi om de discussie te volgen, die grotendeels in het Engels werd gevoerd om mij een plezier te doen. Wat doen we wel, wat doen we niet? Gaan we nog demonstreren of is dat nu niet handig? Wat als we vrouwen bewust maken van gezondheidsproblemen, en ze kunnen dan de behandeling niet betalen? Mooi om mee te maken en ook hier leidt het ene naar het andere. Dus inmiddels staan er al weer twee afspraken op de rol die hieruit voortkomen.

Men wil het momentum van de revolutie niet verliezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s