Thuis

Waar zal ik beginnen, oplettend lezertje? Misschien is het voldoende te schetsen hoe ik er bij zit. De gordijnen voor mijn open balkondeuren bollen in de avondbries. buiten de geluiden van de stad, auto’s, claxons, af en toe een hond, mensen op straat. Uitzicht op een park met bomen. Hier zal ik de komende maanden verblijven, in een straat in Heliopolis. Een keurige buurt, ook al heeft dit appartement zijn gebreken. Verderop in de straat had ook Gamal Moebarak een flatje, maar die verblijft inmiddels elders.

Vanmiddag om tien over twee kwam ik aan op Cairo Airport, nu heb ik al een getekend contract, gevulde keukenkastjes een een provisorische schoonmaakbeurt achter de rug. Het internet doet het, mijn mobieltje is vervangen voor een die hier wel werkt. Alles te danken aan “de broer van” die mij keurig stond op te wachten vanmiddag, terwijl hij net die ochtend terugkwam van een zakenreis.

De eerste werkafspraak is ook al gemaakt, dus het gaat ongekend snel allemaal. Er zal hier en daar nog wat veranderen in het flatje, het moet allemaal nog even een goede schrobbeurt hebben, al heeft Migaily, manusje van alles in dit gebouw, duidelijk zijn best gedaan. De comfortabele bank kende betere tijden, het geluid van de tv ben ik weer kwijt, maar toch, ondanks dat alles: ik ben thuis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s