Thuis

Waar zal ik beginnen, oplettend lezertje? Misschien is het voldoende te schetsen hoe ik er bij zit. De gordijnen voor mijn open balkondeuren bollen in de avondbries. buiten de geluiden van de stad, auto’s, claxons, af en toe een hond, mensen op straat. Uitzicht op een park met bomen. Hier zal ik de komende maanden verblijven, in een straat in Heliopolis. Een keurige buurt, ook al heeft dit appartement zijn gebreken. Verderop in de straat had ook Gamal Moebarak een flatje, maar die verblijft inmiddels elders.

Vanmiddag om tien over twee kwam ik aan op Cairo Airport, nu heb ik al een getekend contract, gevulde keukenkastjes een een provisorische schoonmaakbeurt achter de rug. Het internet doet het, mijn mobieltje is vervangen voor een die hier wel werkt. Alles te danken aan “de broer van” die mij keurig stond op te wachten vanmiddag, terwijl hij net die ochtend terugkwam van een zakenreis.

De eerste werkafspraak is ook al gemaakt, dus het gaat ongekend snel allemaal. Er zal hier en daar nog wat veranderen in het flatje, het moet allemaal nog even een goede schrobbeurt hebben, al heeft Migaily, manusje van alles in dit gebouw, duidelijk zijn best gedaan. De comfortabele bank kende betere tijden, het geluid van de tv ben ik weer kwijt, maar toch, ondanks dat alles: ik ben thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s