Zonnebril

IMG_0277 Ik weet niet hoe het u vergaat, oplettend lezertje, maar ik raak voortdurend zonnebrillen kwijt. In het verleden werden ze voornamelijk gestolen, dat was nog in de tijd dat ik zo’n duur merk droeg, dat hele films met piloten erin sponsort. Leuk model, handige bril, en zeer gewild. Vooral in landen waar men nauwelijks de kans of de middelen heeft zo’n bril te kopen. Ik kwam veel in dat soort landen en had altijd een bril nodig vanwege de zon, die zich slecht verhoudt met mijn lenzen. Na een paar keer stop je ermee, en besluit je tot de aankoop van goedkopere brillen. Heeft tot voordeel dat je er een paar bij de hand kunt hebben op plekken waar je ze vaak gebruikt. In de auto, de leesmand naast het terras, je handtas, verzin het maar. Voor vertrek naar Irak kocht ik weer een handjevol brillen. Ze gingen de weg van alle voorgangers. De eerste verdween in een afvoerputje in Bagdad, waar het roostertje aan ontbrak. Een liet ik achter in een taxi in Jordanië. Een derde ligt waarschijnlijk nu nog in het zijvak van een handig klein huurautootje dat mij van Schiphol naar huis en weer terug bracht. En mijn voorlaatste bril is meegenomen door iemand die hem vond in de Helderse Vallei afgelopen week. Daar liet ik hem vallen toen ik met mijn neefje de geitjes bewonderde. Toen ik het merkte ben ik terug gelopen, maar toen was hij inmiddels al door de eerlijke vinder opgeraapt, die er nu ook echt plezier van zal hebben. Vandaag weer een handvol nieuwe brillen gekocht. Niet echt een diepte-investering, nu met het eind van de zomer in zicht waren ze haast te geef. De zon zal in Cairo zeker schijnen, maar ik kan er voorlopig weer even tegen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s