Brand

Images Niet meer bij te houden, oplettend lezertje, al die ontwikkelingen hier in de regio. Ook in Irak vandaag na de preek optochten overal in het land. In Basrah waren ze op weg naar het Provincie huis maar het leger heeft dat voorkomen, nu schijnen ze een brug te hebben geblokkeerd. Voor volgende week wordt de grote optocht gepland. Hun eisen: schoon water, elektra, normale voedselprijzen. Met een budget in de biljoenen wat men nauwelijks weet uit te geven terwijl er zo veel te doen valt, is de woede te begrijpen. Hier in Basrah wilde men zonder geweld demonstreren, in andere provincies loopt het soms uit de hand. Net als in Bahrein, thuishaven van de vijfde vloot, waar ook vandaag weer door het leger met scherp op hoofdhoogte geschoten werd. Om over Libië maar te zwijgen en wat er in Iran gebeurt kun je alleen maar raden. Jammer dat dictators, zo’n blinde vlek hebben en zelden hun houdbaarheidsdatum in de gaten hebben.. We hebben in Nederland af en toe wat snelle wisselingen, maar liever elke twee jaar iets anders dan veertig jaar hetzelfde. Hoe idealistisch sommigen wellicht ook begonnen, uiteindelijk worden het allemaal dezelfde egocentrische, wrede, kribbige oude mannen, losgezongen van de werkelijkheid. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s