Brand

Images Niet meer bij te houden, oplettend lezertje, al die ontwikkelingen hier in de regio. Ook in Irak vandaag na de preek optochten overal in het land. In Basrah waren ze op weg naar het Provincie huis maar het leger heeft dat voorkomen, nu schijnen ze een brug te hebben geblokkeerd. Voor volgende week wordt de grote optocht gepland. Hun eisen: schoon water, elektra, normale voedselprijzen. Met een budget in de biljoenen wat men nauwelijks weet uit te geven terwijl er zo veel te doen valt, is de woede te begrijpen. Hier in Basrah wilde men zonder geweld demonstreren, in andere provincies loopt het soms uit de hand. Net als in Bahrein, thuishaven van de vijfde vloot, waar ook vandaag weer door het leger met scherp op hoofdhoogte geschoten werd. Om over Libië maar te zwijgen en wat er in Iran gebeurt kun je alleen maar raden. Jammer dat dictators, zo’n blinde vlek hebben en zelden hun houdbaarheidsdatum in de gaten hebben.. We hebben in Nederland af en toe wat snelle wisselingen, maar liever elke twee jaar iets anders dan veertig jaar hetzelfde. Hoe idealistisch sommigen wellicht ook begonnen, uiteindelijk worden het allemaal dezelfde egocentrische, wrede, kribbige oude mannen, losgezongen van de werkelijkheid. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s