Dag 18

TCNOH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een avond dat het er naar uit zag dat het helemaal fout zou lopen, na een avond van deceptie, hervonden de demonstranten van Egypte vanmorgen hun kracht. Ze waaierden uit over het land voor de dag van vaarwel. Ze bleven koelbloedig en lieten zich niet verleiden tot geweld. Ook het leger bleef zich beheersen, en vanavond kwam de ontknoping en de ontlading. Drie korte zinnetjes door Soleiman om te zeggen dat de president zijn ambt had opgegeven en had overgedragen aan het leger. Nou, was dat nou zo moeilijk?

De vreugdetaferelen op tv geven me kippenvel, uitzinnige menigtes, die na 18 dagen hebben wat ze willen,  Mubarak is weg. De eerste stap in een niet eenvoudig proces. Nu de rust bewaren, toewerken naar eerlijke verkiezingen, naar een grondwet die recht doet aan een vrij land en een vrij volk. Politici die zich realiseren waar het om gaat: het belang van het land. Hopelijk blijft er enige eenheid bestaan, versnippering leidt tot niets, zelfs met vrije verkiezingen. Dat hebben we hier in Irak kunnen zien. Er valt veel te doen, maar in Egypte is een hele generatie mensen die begrijpt waar het om gaat, dat hebben de afgelopen 18 dagen wel bewezen. 

 

2 gedachten over “Dag 18

  1. Inderdaad Linda, de volhardende mensen op het bevrijdingsplein hebben een zwaarwegend bewijs geleverd dat er een generatie is opgestaan die begrijpt waar het om gaat…

    Trouwens, u zult onderhand wel bijna net zo uitgeput zijn als de demonstranten in Cairo na al uw zeer informatieve getwitter van de vroege ochtend tot de late avond.

    Samen met mijn Arabische woordenboeken en toetsenbord heb ook ik menig overuur gedraaid teneinde de vele gedenkwaardige gebeurtenissen op de Arabische voet te volgen.

    Like

  2. Ik heb helaas geen Arabisch woordenboek, en het tijd verschil hielp niet mee natuurlijk, maar de moeite waard om te volgen en dat blijft nog wel even zo. Ik vind gewoon dat iedereen recht heeft op vrijheid en zelfbeschikkingsrecht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s