Dear Collegues

Dear Colleagues, Nothing is harder for a Chief of Partyx85. Dat was de aanhef van het mailtje dat wij vanmiddag allemaal ontvingen, oplettend lezertje. Daarin stond dat dit project financieel lastig vol te maken is tot 30 juni, en dat er dus fors bezuinigd moet worden. De beste manier om dat te doen: alle internationale staf er uit. Dat scheelt dan weer beveiliging, huishoudelijk en onderhoudspersoneel, administratief personeel en nog zo wat. Voor ons expats was al duidelijk dat wij ook half april niet zouden halen, op een na die naar Bagdad verhuist. Voor de lokale staf ligt het gecompliceerder. Dus iedereen weet nu dat er een brief zal komen als hij of zij binnenkort hier niet meer aan het werk zal zijn. Het mailtje kwam na twee uur, de lijst kwam een uur later per mail bij HR binnen en toen moesten dus die brieven nog geprint. Het weekend begin om vier uur hier. U begrijpt de chaos en de verslagenheid. Nu zijn er mensen naar huis die niet weten of ze zondag die brief zullen ontvangen.

Een uiterst vervelende situatie voor hen, vind maar weer eens wat nieuws. Zoals een medewerker mij vanmiddag vertelde: “Dit is mijn huis, ik werk al zeven jaar voor dit bedrijf. Toen we begonnen vertelde men dat men vijftien jaar zou blijven hier voor de wederopbouw.” Maar ja, zoiets weet je nooit in dit soort projecten, niets grilliger dan de politiek, zeker in tijden van economische tegenslag.

Voor ons expats wordt het aanbevelingsbrieven schrijven voor onze medewerkers, cv's controleren, sollicitatiebrieven helpen schrijven, en onze spullen sorteren op koffer, achterlaten of luchtvracht. Velen zijn overigens al maanden op zoek naar de volgende plaatsing, maar ook voor hen is het lastig. Amerika heeft niet veel werk in de aanbieding, en de hulpprojecten staan ook voor hen voorlopig in de koelkast. Ik schreef het hier gisteren al: stormachtige tijden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s