Rokjestijd

P1240002 Rokjesdag is bij ons de uitdrukking voor de eerste lekker warme dag, de dag waarop we in Nederland met blote benen weer over straat gaan na de winter. Hier is ook zo iets aan de hand, oplettend lezertje: een rokjestijd. De rokken gaan hier gewoonlijk tot minimaal op de enkels, vaker nog tot de voet. Dat is: als je geen alles verhullende jas over je kleding draagt of Jalabaya, wat ook voorkomt. Maar de vrouwen hier op kantoor dragen allemaal lange rokken. Sommigen zeer fleurig en modieus, H ziet er altijd uit als een plaatje. Maar nu het winter is geworden kunnen de rokken veel korter, en sommigen maken daar gretig gebruik van: nu kunnen er laarzen worden gedragen. Waar een laars zit zie je geen bloot been en waar geen bloot been zit hoeft geen rok te zitten. Dus H en W, veruit de modieusten hier, maar ook A en haar collega van HR, zien er zeer hip uit. Leuke rokken, met veel grappige details, en te zien is ook dat de ruit erg in is hier deze winter. Ik kon het niet nalaten de laarsjes van H voor u vast te leggen. Het meisje dat bij de beveiligers op kantoor werkt, zonder hoofddoek, heeft net zo’n paar. Maar die laat dan nog rustig een stuk bloot been zien. Dat doet H niet, het kan te gek ook. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s