Geen feestje

Karbala Het einde van de Ashura periode komt er aan, oplettend lezertje, en het werpt zijn schaduwen ver vooruit. Al twee weken geleden vertrokken de eersten om te voet de vele honderden kilometers naar Karbala af te leggen. Ze beginnen nu aan te komen, op tv zie je eindeloze stromen mensen de stad in lopen. Daarbij ook collega’s van dit kantoor. A, mijn favoriete schoonmaker, is ook vertrokken. Hopelijk gaat het goed met hem want vandaag was er een aanslag, zoals het elk jaar raak is bij dit soort pelgrimages. De krachten die op een burgeroorlog aansturen zorgden voor een dubbele aanslag met tenminste 45 doden. Hopelijk zit A daar niet bij. Pas de 26ste is de periode over, tot zo lang blijft het afwachten wat er nog allemaal mis gaat. Ook E vertrek zaterdag naar Karbala, met de auto. Hopelijk duiken ze woensdag allemaal gezond en wel weer op hier op de compound.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s