Geen feestje

Karbala Het einde van de Ashura periode komt er aan, oplettend lezertje, en het werpt zijn schaduwen ver vooruit. Al twee weken geleden vertrokken de eersten om te voet de vele honderden kilometers naar Karbala af te leggen. Ze beginnen nu aan te komen, op tv zie je eindeloze stromen mensen de stad in lopen. Daarbij ook collega’s van dit kantoor. A, mijn favoriete schoonmaker, is ook vertrokken. Hopelijk gaat het goed met hem want vandaag was er een aanslag, zoals het elk jaar raak is bij dit soort pelgrimages. De krachten die op een burgeroorlog aansturen zorgden voor een dubbele aanslag met tenminste 45 doden. Hopelijk zit A daar niet bij. Pas de 26ste is de periode over, tot zo lang blijft het afwachten wat er nog allemaal mis gaat. Ook E vertrek zaterdag naar Karbala, met de auto. Hopelijk duiken ze woensdag allemaal gezond en wel weer op hier op de compound.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s