Joy II

Patrick Aan de reactie op de vorige blog over Joy merkte ik dat ik soms stappen neem die voor u, oplettend lezertje, niet altijd te volgen zijn. Zo schreef ik dat P zijn pasgeboren dochtertje voorlopig maandenlang niet zou zie en ook de foto’s wel een dag of vijf op zich zouden laten wachten. De terechte vraag van een van u: vijf dagen, waarom? Omdat hondengeleider P niet uit ons rijke blije westen komt, maar afkomstig is uit Oeganda. De enige samen met de kok, die nergens bij hoort hier. Een van de slechtst betaalde buitenlanders, maar dat stelt hem in eigen land in staat zijn gezin behoorlijk te onderhouden. Hij wordt niet altijd vriendelijk bejegend hier in Irak. Dat geldt ook voor zijn landgenoten die nu bewakingswerk verrichten in plaats van de Amerikanen. Maar goed, P dus, met zijn dochtertje. Een digitale camera, bij ons een hebbedingetje, heeft hij niet. Een laptop voor zijn vrouw en internet aansluiting thuis: onbetaalbaar. Dus moet er iemand komen die wel digitale foto’s kan maken. Een broer, met een mobieltje. Die woont niet in de buurt en heeft ergens werk, voordat hij er is duurt dat even. Dan moeten die foto’s via een internetcafé verstuurd worden. Ook niet op de hoek, en zijn vrouw kan dat niet doen met haar drie kinderen. Dus ben je gauw 5 dagen verder. Wat dan binnenkomt is van een matige kwaliteit, de belichting is niet geweldig. Maar het baby’tje wel, Joy ziet er uit als Oeganda’s welvaren. Trots laat hij haar zien tijdens de lunch via een toevallig aanwezige laptop. Ik heb ze overgenomen en wat geprobeerd te verbeteren, en daarna op A4 uitgeprint en laten lamineren. Heeft hij in ieder geval iets voor aan de muur, tot er meer foto’s komen of hij naar huis gaat.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s