Assessment

Kopzorgen S maakt zich zorgen, oplettend lezertje. Toen ik vanmiddag het kantoor verliet, was hij nog volop bezig. Zaterdag was de hele ploeg aanwezig voor een extra dagje hard werken. Wat bracht ze zo ver? De assessment. Een halfjaarlijks gebeuren waarmee onze geldschieter USAID via ons wil weten of wat we doen zin heeft. Dus niet alleen: hebben jullie gedaan wat wij vroegen, maar is daardoor bereikt wat we wilden? Is het Provinciaal bestuur vooruit gegaan? Geen misselijke vragenlijsten, zeer gedetailleerd, en of we ze maar even in willen vullen. Iedereen had het aan kunnen zien komen, maar ja, plannen, dat blijft hier toch iets echt buitenlands. Dus nadat de vragenlijst in eerste instantie onvoldoende was beantwoord kreeg S, die Senior Provincial Advisor van dit werkelement is, het hele zwikje terug met de opmerking dat er voor  een onderdeel onvoldoende was gescoord om te kunnen tellen. Uitgerekend publieks participatie, waar we ons zo druk over maken. Maar de vraag: hoe vaak wordt de klachtenbus geleegd en wat zijn de resultaten van de klachten, ja, dat duurt langer dan vijf minuten voor je daarop de antwoorden  hebt losgepeuterd uit het betreffende ambtenaren apparaat. Ook een bewijs dat een interview op tv of radio heeft plaats gevonden is na een paar maanden hier niet zo eenvoudig uit een la te trekken. Goede leer voor de volgende keer, ik heb S geprobeerd duidelijk te maken dat hij deze vragen al kon kennen voor we aan het werk begonnen. Dus nu de vragen voor volgende keer op het bureau en iemand belasten met de bewaking  van de documentatie. We worden dan misschien geknipt en geschoren door Bagdad, maar er is in ieder geval een les geleerd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s