Cadeautjes (eigen foto's)

PC270028 Deze maand is een maand van cadeautjes geven en ontvangen, het zal u niet ontgaan zijn, oplettend lezertje. Voor mijn collega’s nam ik kerstcadeautjes mee, en op kantoor staan die hyacinten. Baby’s hier hebben nu rompertjes van de Hema, ik noem maar wat. Zelf kreeg ik chocoladeletters en spekletters om mee te nemen hier naar toe. Daar bleef het niet bij. Van de PSD-ers kreeg ik een portemonnee (leeg helaas) als kerstcadeau en dank voor de inspanningen rond de kerstviering. Gisteren lag er plotseling en pakje op mijn bureau toen ik terugkwam van de lunch. Daarin een mooi koffiekannetje in klein formaat. Erg leuk, want voor mij is dit iets dat bij Irak hoort. Er staat ergens op een rotonde een heel grote. Ik kocht een oude in Amman, omdat oude hier niet meer te krijgen zijn, allemaal meegenomen door de mannen die hier in 2003 de democratie kwamen brengen. To the victors the spoils, en je neemt er wat van mee. Voor mijn verjaardag hier kreeg ik een heel kleine, die dienst gaat doen als kerstversiering in Nederland. En precies daar tussen in deze nieuwe.

 

PC280002 Vandaag kwam M met iets bijzonders; een oud bankbiljet, met daarop de afbeelding van de heer S, hier voormalig aan de macht. Je kunt hele sets kopen op de  base van keurig gestreken geld, maar dit briefje van 25 Dinar is duidelijk gebruikt. Daarbij een copietje van een bericht over een toneelstuk in Egypte dat ging over de situatie in Irak. Een artikel uit 2000, dat voor de gever toen kennelijk een teken aan de want was dat ook het buitenland nu begreep dat het niet lang meer goed kon gaan. Versleten en daardoor slecht te lezen. Toch maar gekopieerd en meegenomen. Tot slot kwam collega S, en van de twee S-en die donderdag voorgoed vertrekken, met een DVD aan dragen. Een film die we steeds van plan waren te bekijken en die het steeds niet haalde, bijvoorbeeld omdat hij niet geschikt was voor de gelegenheid. Daar gaan we oudejaarsavond maar eens naar kijken denk ik. Van sjoelen zal het wel niet komen.

PC260001

 

2 gedachten over “Cadeautjes (eigen foto's)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s