Oefenen (eigen foto)

PC270019 Zoals mijn goede vader altijd zei, oplettend lezertje: De taak van het leger in vredestijd is te oefenen voor een tijd van oorlog. Voor onze PSD-ers telt een beetje hetzelfde. Zij oefenen veel en gevarieerd. Vanmiddag liep ik net langs toen drie auto’s een bandje gewisseld kregen. Dat zijn flinke banden, op zich al een hele hijs. De te kloppen tijd staat nu op twee 2m05, gaat u het maar even kloppen. Ze deden het een paar keer achter elkaar om er routine in op te bouwen en het hele proces te stroomlijnen (inclusief het auto uitstappen etc). Ik heb nu prachtige foto’s van stoere mannen op het dak van de auto (daar ligt namelijk de reserveband), maar die kan ik helaas niet plaatsen. We kregen al ideeën voor zo’n stoere kalender voor een goed doel. De mannen brengen heel wat tijd in de gym door dus een beetje fotograaf zou daar een smakelijk werkje van kunnen maken. Gaat het vrees ik ook niet halen, dat idee. Vandaag met de usb stick rond om alle foto’s bij de modellen langs te brengen. Allemaal achter hun pc, in afwachting van mail of skype verkeer. Het behang op die pc’s ook veelzeggend. Van een battle outfit vorig jaar in Afghanistan tot een snel groen autootje in een Engelse badplaats. De mannen doen het niet voor niets. Maar nu waren ze dus even voor ons aan het oefenen, voor het geval we ergens een platte band krijgen. Geoefend in polootjes zweetten ze als ottertjes. In het eggie hebben ze dan een vest aan van een kilo of vijftien exclusief alle munitie en andere apparatuur die er aan hangt. Ga er maar aan staan.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s