100% (eigen foto)

PC270027 De laatste regionale bijeenkomst voor dit werkplan 2010 van ons werkelement zit er op. Vanuit de aanpalende provincies kwamen flink wat mensen elkaars ervaringen met publieksparticipatie delen. Dat zijn flinke stappen, die we maken. De eerste bijeenkomsten waar mensen hun mening konden geven over wetgeving of plannen zijn inmiddels al geweest. Soms met, soms zonder info vooraf. Dan blijkt dat met info vooraf toch handiger is. Dat leren we van elkaar op zo’n bijeenkomst. SMS-jes naar de Provincie sturen, ik dacht dat het niet zo zou werken, maar het werkt, mensen gebruiken het vooral als er klachten zijn over serviceniveau van het een of ander. Die zijn er nogal uiteraard. Ook daarover zag ik goede dingen voorbij komen: doelen stellen om het niveau te verberen en dan monitoren en concluderen dat je te kort bent geschoten en volgend jaar dus meer moet investeren. Ja, daar kunnen wij soms nog iets van leren zelfs. Al te mooi moet  je het ook niet voor stellen. Geen drinkbaar water uit de kraan, geen enkele vorm van ophaalstructuur voor huisvuil. Zo basaal is het nog. Maar als ze dapper volhouden en al het geleerde in praktijk brengen, dan maakt het een goede kans. Dat we daar met elkaar en steentje aan bij mogen dragen maakt ons, Irakezen en Expats, blij. Goed gevoel voor het nieuwe jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s