Happy?

PC240016 Happy today or happy tomorrow? Dat was de vraag van de tweede kok vanmorgen. Ik maak er een gewoonte van om elke dag happy te zijn, maar dat bedoelde hij niet. Happy Christmas, daar ging het hem om. Zijn Engels is dusdanig gering, dat hij niet precies weet welk woord wat betekent, maar dat happy bij dat feest aan het eind van het jaar hoort, dat weet hij wel. De mannen zijn er druk mee. Extra handicap: onze trouwe Chef S is na vier jaar werken zonder verlof eindelijk voor een maand naar huis, in Bangladesh. Voor hem hebben we nu U, ook uit Bangladesh. Altijd gedacht dat dat kleine mensen zijn, maar zowel S als U zijn behoorlijk aan de maat. S spreekt uitstekend Engels en heeft ook wat kennis van het Arabisch. U spreekt geen Arabisch en zijn Engels schiet ernstig te kort. Met als gevolg dat hij niet altijd aan zijn medewerkers duidelijk kan maken wat hij bedoelt, zodat hij dan, als Chef Kok, zelf maar aan de slag gaat. Arme U, de eenzaamste man in deze compound, kan met niemand een gesprek voeren, zelfs niet met zijn naaste medewerkers. Taarten en toetjes is hij ook niet goed in, maar gelukkig zijn de Irakese koks daar niet onaardig in. We zullen er dus wel komen deze kerst, ondanks het feit dat de bevoorrading al tien dagen te laat is, er nog in allerijl soepkommetjes moesten komen, en de borden een allegaartje zijn. Maar de tafel is gedekt. Ik ga even in het zonnetje een boekje lezen, en vanavond aan de warme chocomel in het kader van kerstavond. 

 

PC240002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PC240014

 

2 thoughts on “Happy?

  1. Het ziet er gezellig en echt kerst-achtig uit… veel plezier en eet smakelijk, het zal gezien het taal gebruik van de kok vast een ‘Happy Meal’ worden!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s