Zaterdagmiddag (eigen foto's)

PC180007 De zaterdag heeft zijn eigen sfeer, oplettend lezertje. Het is weekend, maar je kunt nergens heen. Deze zaterdag stond in het teken van de kerstversiering. Ik had een koffer vol spul meegesjouwd, dat is nu bijna allemaal ergens terechtgekomen. Iedereen die langs kwam wilde wel even meehelpen om iets op te hangen, aan te sluiten of te bewonderen, o onze Irakese bewakers waren op een gegeven moment erg druk met slingers. Het resultaat is alleszins acceptabel en zoals een van de PSD-ers mij toevertrouwde: much appreciated. Ze dachten niet zelf zo ver gekomen te zijn, maar gewoon een miserabele paar dagen door te maken zonder hun gezin. Dat gezin kunnen we niet vervangen, maar verder doen we wat we kunnen. Een echt Hollandse chocoladeletter, deel van de cadeautjes, moet toch wat leed verzoeten.

In wrede tegenstelling tot de kerstpogingen zijn de ratten nu echt de compound aan het overnemen. Vanmiddag zag ik er vijf tegelijkertijd, zoveel ratten zag ik nog nergens op een kluitje. Bang zijn ze ook al niet. We hebben hier katten, maar die lopen er met een boog omheen, of lopen over de zandmuur om maar geen rat tegen te hoeven komen. Morgen, als de Ops-guys terug zijn, maar eens even een strategie uitzetten. Ik wil echt zo’n beest niet tegenkomen op het toilet, zoals een van onze operators vanmiddag deed. Voor degene die de foto van de muizenval niet overtuigend vonden, hier een nieuwe van het moment dat een rat vast komt te zitten op de plaat. Het werkt, maar of het afdoende isx85

PC180006

 

 

 

 

 

 

 

 

PC180005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PC180004

2 gedachten over “Zaterdagmiddag (eigen foto's)

  1. Ok, ok, I can take xe0 hint. Prima muizen/ rattenval. Er is een verhaal dat ik eens een muis van de broodplank had gevangen. Ik was 11 jaar of zo en toonde de vangst aan mijn moeder. Die vroeg later waar ik hem gelaten had. “Terug gezet op de plank!” Ik heb de verbazing van mijn moeder nooit vergeten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s