Dubai (eigen foto's)

PB250024 Wat zal ik u vertellen over Dubai, oplettend lezertje? Dubai is een gekte. Alles wat u er van weet, heeft gezien of gehoord: het is allemaal waar. De hoogste toren, de grootste mall, het mooiste waterorgel. En inderdaad: je kunt ’s morgens zwemmen en ’s middags skiën. Sterker nog, dat heb ik gedaan, pootje baden, in de sneeuw wandelen en sleetje rijden, afgerond met nog even een half uurtje zes hoog in het zwembad van het hotel tussen de wolkenkrabbers. Wat in Nederland nog niet lukt, is in Dubai een eitje: betaalbaar, schoon, heel en veilig openbaar vervoer. Allemaal beleefde mensen. Het aanbod is eindeloos: fun, fun, fun, shop till you drop, sporten naar hartenlust. 12 Golfbanen telde ik op de plattegrond, een racetrack voor auto’s, een racetrack voor paarden, tennisbanen, de skibaan, en terwijl ik er was de Louis Vuitton Trophy voor Catamarans als ik me niet vergis. Een kleine greep, je kunt alles overal meemaken. Het is een kunstmatige stad, met een authentiek hart, links en rechts van de Creek waar Dubai ooit begon. Gewemel van bootjes, groter en kleiner, alle nationaliteiten van de wereld. Als morgen alle Aziaten naar huis gaan, kunnen ze in Dubai het licht uit doen. De taxichauffeur, de winkelbediende (en eigenaar), de bediening in de vele restaurants, de schoonmaker in het hotel of de receptionist achter de balie: alles uit het oosten. De expert en de consultants: de pakken uit het westen. De oorspronkelijke bevolking loopt daar in authentieke kleding, met het laatste mobieltje aan het oor tussendoor.

PB250040 Zin in een lekkere Thaise maaltijd: Dubai. Gek op exotische stoffen: Dubai. U wilt in originele sari? Alle kleuren van de wereld in Dubai. Van de kwartjeswinkel voor de vele gastarbeiders, die ook met speelgoed thuis willen komen, tot de aanbiedingen van een diamanten halssnoer voor nu slechts x80 17.000. Van shirtjes van x8015 tot de Jaguar dealer voor uw hotel. Wie nog wil meegenieten van dit alles: januari en februari is het uitverkoop in Dubai. Wel even op tijd een hotel boeken,  u bent niet de enige die een aanbiedinkje Yves Saint Laurent wil meepakken. Prachtige stranden, en wie op dat strand nog iets wil beleven kan een middagje paragliden. U zult zeggen: er zijn daar geen bergen. Dat klopt, dus vliegt er iedere twintig minuten een vliegtuigje dat vertrekt vanaf een starbaan op het strand net naast de linkerpalm. Daar springen ze dan uit om te landen daar in de buurt. Is weer eens wat anders. Als je lui bent hoef je je hotel niet uit. Als je van shoppen houdt hoef je de mall niet uit, ze zijn open tot een uur of twaalf, behalve op vrijdag, dan gaan ze vroeg dicht: tien uur. En de metro rijdt niet op vrijdag ochtend. Dat u het even weet. Maar de taxi’s rijden overal, goedkoop en snel, zelf vrouwentaxi’s met roze daken. Zitten in de bus kun je als vrouw voorin. Dat zouden ze in de metro ook moeten doen, maar helaas, daar moet je vaak staan. Al die wolkenkrabbers kun je dan gewoon zien, want de metro rijdt voornamelijk bovengronds. Alle iconen die u kent van de plaatjes en alles wat daar tussen ligt: de gated communities met de Engelse school er vlak naast, of de community met net iets grotere villa’s met de moskee in het midden.

PB260094 Maar voor wie rust zoekt: Bastakiya biedt die momenten, door toeristen grotendeels overgeslagen. Daar heb ik de laatste avond de zon zien ondergaan, genoten van de stilte, de heerlijke temperatuur en het zingen van de moskee. Het enige wat ze daar niet aanbieden: nieuwe voeten. Dat zou nog eens echt handig zijn na tweeënhalve dag door de stad zwerven. Plaatjes laten veel zien, dus zal ik voor u een album aanmaken op de Apple gallery. Vandaag een voorproefje. Net als je batterij leeg is, is er een fotowinkel in de buurt. Zo handig. 

voor de foto's klik je hier: Dubai 2010

 

4 gedachten over “Dubai (eigen foto's)

 1. Bert en ik hadden heter gisteren nog over, in de zeer koude ochtendwandeling over de haven en de dijk, dat we niet meer in januari willen skieën. Niet meer bij die extreme kou, maar wat behaaglijker! Ik weet nu waar we heen zouden kunnen gaan…

  Like

 2. hoi Is dit iets om ff snel denk ik ff snel “try before you die ” voor paar daagjes met ons do en der vriend , jos en ik naar toe te gaan.
  als ik je log lees nl. wel
  pfff wat een wervelstorm…….. verhaal.

  ik ga zoeken op het net voor arrangementen

  Like

 3. Dat is het zeker, maar makkelijke schoenen mee en zorgen dat je je creditcard niet plundert. De foto’s staan er op, maar de malls kun je zo niet vangen. De grootste heeft 1200 retail winkels (dus de plezier en eetgelegenheden zitten daar nog niet bij. Schaatsen, aquarium, film, dus er is echt voor elk wat wils. sparen maar dus.

  Like

 4. En Jo, ja dat kan maar zoek wel even uit wat het kost, het gaat per uur geloof ik. Maar dan kun je ook nog een dagje met de haaien duiken! (is wel een andere mall)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s