Incoming

Images Incoming, deze tekst  na een sirene is de melding die je krijgt als er een aanval is van het een of het ander. Incoming fire. Op AFN (American Forces nerwerk) kun je korte filmpjes zien van wat je moet doen als zo’n signaal klinkt. Duck and cover, kort samengevat. Liefst ergens onder een veilig dak en als dat niet kan zo plat mogelijk op de grond of naast een muur als bescherming. Ik neem aan dat het ook regelmatig geoefend wordt hier en daar. Vanmiddag op weg naar de Defac, het restaurant. Terwijl we daar gevieren reden hoorde ik een sirene en tekst. Nu hoor je hier vaak zoiets, op de base, want zoals gezegd, ze oefenen regelmatig of alles het doet. Maar dit keer was het een echte. Sirenes en het signaal Incoming, Incoming. Met drie PSD-ers in de auto die hier goed de weg weten was de eerste veilige plek snel gevonden, even keren en naar een soort overdekte parkeerplek. Terwijl we daar binnenreden zag ik naast dat gebouw iemand plat op het grind tegen de muur aan liggen. Die had dat filmpje ook gezien. Na een minuur of tien mochten we weer door. Geen idee wat het was of hoeveel, meestal zijn het mortiergranaten. Wellicht hoor ik het morgen nog, maar vaak hoor je er ook niets meer van. Zo is er vanmiddag iets tot ontploffing gebracht, sommigen hebben dat gehoord, anderen (zoals ik) niet.  Onder het motto: wat niet weet wat niet deert.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s