Incoming

Images Incoming, deze tekst  na een sirene is de melding die je krijgt als er een aanval is van het een of het ander. Incoming fire. Op AFN (American Forces nerwerk) kun je korte filmpjes zien van wat je moet doen als zo’n signaal klinkt. Duck and cover, kort samengevat. Liefst ergens onder een veilig dak en als dat niet kan zo plat mogelijk op de grond of naast een muur als bescherming. Ik neem aan dat het ook regelmatig geoefend wordt hier en daar. Vanmiddag op weg naar de Defac, het restaurant. Terwijl we daar gevieren reden hoorde ik een sirene en tekst. Nu hoor je hier vaak zoiets, op de base, want zoals gezegd, ze oefenen regelmatig of alles het doet. Maar dit keer was het een echte. Sirenes en het signaal Incoming, Incoming. Met drie PSD-ers in de auto die hier goed de weg weten was de eerste veilige plek snel gevonden, even keren en naar een soort overdekte parkeerplek. Terwijl we daar binnenreden zag ik naast dat gebouw iemand plat op het grind tegen de muur aan liggen. Die had dat filmpje ook gezien. Na een minuur of tien mochten we weer door. Geen idee wat het was of hoeveel, meestal zijn het mortiergranaten. Wellicht hoor ik het morgen nog, maar vaak hoor je er ook niets meer van. Zo is er vanmiddag iets tot ontploffing gebracht, sommigen hebben dat gehoord, anderen (zoals ik) niet.  Onder het motto: wat niet weet wat niet deert.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s