Pot

Marihuana(1) Ik surf hier heel wat af, oplettend lezertje. Voor mijn nieuws uit Nederland heb ik mijn onvolprezen Radio 1 op de IPod. Het lokale Irakese en wereldnieuws haal ik overal vandaan, ik heb Google alerts voor Helderse zaken en ook voor de stad en het land waar ik nu woon. Verder mijn eigen digitale NRC en sites van Internationale kranten zoals the New York Times. Bij dat grazen blijft je oog wel eens haken. Zoals ook op dit zinnetje, Nederland Journal, Where Marijuana Is a Point of Pride.

Waar ik van dacht dat het over ons tolerante landje ging. Maar nee, om in Nederland te blowen kun je ook in de VS terecht, in dit geval in de staat Colorado. Daar mag je medicinale weed gebruiken, en dat doen ze daar dan ook bij bosjes. Toeval, die gewoonte en de naam van het stadje? Of is dit een plek van ooit Nederlanders, die het rebels bloed hebben doorgegeven aan hun nazaten?

Overal in de VS heb je plaatsnamen die herinneren aan de oorsprong van de eerste bewoners. In Texas is ook een Nederland, vlak bij de oost grens. In het westen van dezelfde staat ligt Harlingen, niet aan zee. Het zou interessant zijn eens te zien hoeveel plaatsnamen er zijn n Amerika, die verwijzen naar Nederland. Allemaal blijken van heimwee in een groot, nieuw en leeg land.

 

 

3 thoughts on “Pot

  1. Dat hoort bij de websites van kranten, en ik volg ze ook op Twitter, dus ja,iedere morgen begin ik met het doornemen van DHA, NHD, NRC etc. Hoop de nieuwe Harry Potter nog te kunnen zien, als die langer dan een week draait.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s