Pot

Marihuana(1) Ik surf hier heel wat af, oplettend lezertje. Voor mijn nieuws uit Nederland heb ik mijn onvolprezen Radio 1 op de IPod. Het lokale Irakese en wereldnieuws haal ik overal vandaan, ik heb Google alerts voor Helderse zaken en ook voor de stad en het land waar ik nu woon. Verder mijn eigen digitale NRC en sites van Internationale kranten zoals the New York Times. Bij dat grazen blijft je oog wel eens haken. Zoals ook op dit zinnetje, Nederland Journal, Where Marijuana Is a Point of Pride.

Waar ik van dacht dat het over ons tolerante landje ging. Maar nee, om in Nederland te blowen kun je ook in de VS terecht, in dit geval in de staat Colorado. Daar mag je medicinale weed gebruiken, en dat doen ze daar dan ook bij bosjes. Toeval, die gewoonte en de naam van het stadje? Of is dit een plek van ooit Nederlanders, die het rebels bloed hebben doorgegeven aan hun nazaten?

Overal in de VS heb je plaatsnamen die herinneren aan de oorsprong van de eerste bewoners. In Texas is ook een Nederland, vlak bij de oost grens. In het westen van dezelfde staat ligt Harlingen, niet aan zee. Het zou interessant zijn eens te zien hoeveel plaatsnamen er zijn n Amerika, die verwijzen naar Nederland. Allemaal blijken van heimwee in een groot, nieuw en leeg land.

 

 

3 gedachten over “Pot

  1. Dat hoort bij de websites van kranten, en ik volg ze ook op Twitter, dus ja,iedere morgen begin ik met het doornemen van DHA, NHD, NRC etc. Hoop de nieuwe Harry Potter nog te kunnen zien, als die langer dan een week draait.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s