After Eid

Wat zo grappig is hier in Irak, oplettend lezertje, als ze een paar dagen vakantie gehad hebben gaan ze iedereen weer even gedag wensen en dat het maar weer een gezond jaar mag zijn. Niet alleen met Nieuwjaar, dat hier geloof ik dit keer op 7 december valt, maar ook na verjaardagen of de feesten zoals Eid. Dus een druk komen en gaan vandaag overal, en overal waar je weer binnen kwam: Eid Said. Een enkeling vroeg hoe wij het gehad hadden al die dagen op de compound. Rustig, heel erg rustig, was mijn antwoord. Dat hebben we vandaag dan weer in kunnen halen. Alles moet weer opstarten, zelf ga ik binnenkort met verlof, er zijn wat deadlines te halen en rapporten te verzorgen. Maar vooral moeten we nog steeds zorgen dat ze hier eindelijk hun projecten uit gaan voeren en hun geld op gaan maken. Alles wat niet gebruikt wordt gaat terug naar de overheid. Dus na al het werk wat mijn werkelement de vorige week deed, nu weer een discussie met de vrienden van de andere afdeling hoe nu verder. Ik heb het idee dat we het zo lastig vinden, dat er al gauw gezocht wordt naar weer een onderzoekje, terwijl we ondertussen roepen dat we op moeten schieten. Het volgende rapport verwachten we donderdag, daar hebben wij geen werk aan, maar ondertussen kunnen we dan even zien wat we zelf nog hebben liggen aan info. En er staan de komende tien dagen drie workshop op het programma, dat geeft alles bij elkaar weer ruim werk om ons niet te hoeven te vervelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s