Bats to Hats (eigen foto)

PB180002 In het kader van Thanksgiving ben ik hier bezig met het Bats to Hats Program. Voor Amerikanen is Thanksgiving minstens zo belangrijk als kerstmis, een dag die ze eigenlijk thuis met familie willen vieren. Dat gaat ze niet lukken, ze zitten hier. Met Halloween hebben we een aardige imitatie opgezet, met vleermuizen en pompoenen aan het plafond, uitgeholde pompoenen op tafel en twee levensechte heksen ter verhoging van de sfeer. Voor Thanksgiving zijn weer pompoenen nodig, maar Bats, daar kunnen we niets mee. Erg veel spullen om iets van te maken hebben we niet. Dus: cradle to cradle, hergebruiken, recyclen: allemaal nodige en inne termen. Hier doen we er helemaal niet aan. We produceren afval bij het leven. Heel veel piepschuim bekertjes, plastic flesje, heel veel papier (dubbelzijdig printen hebben zie hier nog nooit van gehoord.) Maar ik ben nu goed op weg. Van de vleermuizen van Halloween maak ik nu pelgrimshoeden. Samen met kalkoenen, de hoorn des overvloeds en die pompoenen zijn dat de attributen voor Thanksgiving. Ik ben er weliswaar niet met Thanksgiving is de verwachting, maar je kunt wel helpen voorbereiden. Wat er daarna van een pompoen of een pelgrimshoed nog gemaakt kan worden? Wellicht kerstballen, die zijn er in alle maten. Iedere andere suggestie is welkom. Ik ga nog even knippen en plakken.

Pilgrimshats

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s