Beestjes

PB100007 Ik had gelijk toen ik verwachtte dat Margreet als eerste met de namen van de vlinders zou komen. Niet alleen als eerste, ook als enige. U heeft er niets mee kennelijk oplettend lezertje, de namen van beesten. Maar goed, ik geef ze u toch: de oranje vlinder is de Colotis fausta. De mooi oranjerode libel is de Crocothemis seviia/erythraea. Op de sites hieronder kunt u ze vinden, samen met al hun bijzonderheden. Inmiddels heb ik nu ook een foto van dat andere vlindertje. Betrapt op een moment dat het even rustig zat in plaats van zenuwachtig rond te fladderen. Als u goed kijkt of de foto vegrroot ziet u twee draadjes-dunne aanhangsels aan de achtervleugels, uitlopend in een iets groter rondje waar ook wit op zit. Hopelijk net genoeg om dit keer het beestje een naam te geven.

PB010002 Het beestje dat dit op zijn geweten heeft, is vermoedelijk een mug. Twee dagen lang van een kleine bult tot een plek van ruim 10 cm in doorsnee, en het bleef maar kriebelen. Gelukkig heb ik me kunnen beheersen, ik wil niet weten hoe het er uit zou hebben gezien anders. Er zijn mensen die denken dat dit van een spin was, maar volgens mij kan ik dit ook van een beetje gemene mug krijgen. Hopelijk niet al te vaak.

 

 

 

Een gedachte over “Beestjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s