Sounds and Sights of Basrah

Witte_Kwikstaart_Motacilla-alba Op vrijdag hebben wij onze kantoren aan ons zelf. De dagen worden heerlijk, de levendigheid op straat neemt daarmee toe. Vrijdag is een vrije dag, dus een soort zaterdag-zondag geluid zeg maar. Normaal hoor ik daar overdag niet veel van. Deze ochtend echter heb ik even geprobeerd of er een raam open kon in mijn kantoor. Het kon. Dus lekker met de geluiden van buiten aan het werk. De gasverkoper met zijn paard en karretje, die op de fles slaat om te laten weten dat hij er aan komt;de buurman die iets aan het timmeren was; de alom aanwezige honden en heel veel vogelgeluiden; het kraaien van een haan, die ik eerder alleen vermoedde. Bij het naar het kantoor lopen had ik al een echtpaar kwikstaartjes gezien, die ik helaas nog niet heb kunnen vastleggen. Maar even het dak op om te zien hoe het er uit zag deze dag. Die buurman stond op zijn dak zijn boiler te bekloppen. Bij de poort zag ik een schitterend heldere Irakese vlag wapperen, restant van het bezoek van de gouverneur, net als de netjes bijgeknipte hagen. Niet dat dat laatste anders niet gebeurt, er zijn hier altijd mensen aan het werk met de grasveldjes en de struiken. Kort voor elf uur hoorde ik het geluid van de moskee door het raam, tijd om bij elkaar te komen. Ook wij kwamen bij elkaar als iedere vrijdag. Zo’n beetje het einde van de week, al waren er vanmiddag nog opvallend veel collega’s druk met het opstellen van een succesrapport. Mijn huiswerk was af, ik ging mijn pc opschonen.

 

1 thought on “Sounds and Sights of Basrah

  1. Mooi, die witte kwikstaart! Justin van het forum heeft het bevestigd, ik twijfelde nog of het geen rouwkwik was.

    Groet van Margreet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s