Pauw

Pauw 06 klein Een van onze terugkerende taken is wekelijks rapporteren wat we hebben uitgespookt. Een terugkerende stresssituatie voor veel van ons, en heel vaak was er weer iets wat niet goed ging, hoe hard iedereen ook zijn best deed. Na overleg en wat brainstormen zijn we er toe overgegaan per werkelement een rapporteur toe te wijzen, en die fulltime op de afdeling te laten zijn. Daar zijn we deze week mee begonnen en zie: het werkt. De rapporten waren nog nooit zo goed, ze waren op tijd en de goede zaken werden in het systeem geladen. Zelf trof ik een rapporteur die jaren voor een ander werkelement heeft gewerkt en niet veel zin had voor ons aan de slag te gaan. Ik heb hem verteld dat er geen leukere afdeling was dan de onze. Vandaag heb ik hem ervan overtuigd dat we als eerste onze rapporten opgeladen konden hebben, onderwijl babbelend over de soemerische oorsprong van sommige Irakese uitdrukkingen. Het opladen als eerste is gelukt. Zelf gebruikte hij daarvoor iets wat wij ook wel zeggen: "I will walk like a peacock". En inderdaad, toen we klaar waren ging hij zijn collega’s op de andere afdelingen langs, zijn staart breed uit achter zich aan. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s