Kracht (eigen foto)

PB090006 Veel van ons werk bestaat uit het trainen van mensen in allerlei moderne technieken en snufjes op het gebied van plannen, begroten en uitvoeren. Gisteren kwam er een hele groep hoog opgeleide vrouwen van alle leeftijden. Waar de roadblocks voor vertraging zorgde, kwamen ze toch allemaal naar onze workshop . Veel hadden de eerste workshop gevolgd en net als hun mannelijke tegenhangers worden ze steeds enthousiaster naarmate ze meer leren. Na afloop heb ik ze allemaal nog even gegroet en gevraagd hoe ze het vonden, met een vertaler voor degenen die geen Engels spraken. Allemaal vonden ze het nuttig en aangenaam, ook het netwerken met vrouwen vonden ze heel belangrijk. Dat was ook voor ons een bonus. De realisten vertelden dat wat ze leerden voor Irak nog wel een grote stap was. Ik heb geantwoord dat we ons dat goed realiseerden, maar dat zij nu wisten waar het heen moest, en dat er met kleine stapjes op weg gegaan moesten worden om er te komen. We geven ze slechts het gereedschap, het bouwen en opbouwen moeten ze zelf doen. Ze willen allemaal de volgende module, dus als het een beetje meezit zien we elkaar daar weer. Het zijn de kersen op het ijsje, dit soort bijeenkomsten. Een land verbetert sneller als je vrouwen kansen geeft. Naar die maatstaf gemeten gaat Irak een goede toekomst tegemoet met deze vrouwen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s