Plof


610x Al eerder meldde ik dat de onrust hier weer wat toe neemt, oplettend lezertje. U heeft thuis op het nieuws kunnen lezen van de aanslagen in Baghdad, en ook hier schreef ik er over. Ook over de aanval op de compound en de gevolgen. Die volgens mij altijd erger zijn voor de mensen die hier wonen dan voor ons expats. Wij zitten hier achter een hoge muur, maar onze collega's moeten dagelijks langs al die roadblocks naar het werk. Die vanmorgen weer op hun allerhevigst waren na de aanslagen van gisteravond. Ik hoorde van twee explosies, het nieuws meldt alleen die klappen die raak zijn. En raak was er een. In het zuiden van de stad in een tamelijk nieuw gebied voorbij het oude Basrah, zijn bij een aanslag gisteravond doden gevallen en gewonden. De teller staat momenteel op 10 Kia en 30 Wia (de afkortingen die in veiligheidsberichten worden gebruikt). Voor het eerst kreeg ik ook iets door van een lokale internetkrant hier, dat is me nog niet eerder gelukt. Voor wie het verwrongen staal, de lege schoenen en resten van auto's wil zien: hier kunt u ze vinden.

Mij trof vooral de foto die u hier ziet staan. Een jongen in een rood hansopje op een fiets, die doodleuk door de afgezette plek des onheils fietst en door een agent wordt gemaand. De onbezonnenheid van de jeugd, zullen we maar denken. Ook de heilige plaatsen Karbala en Najaf moesten er aan geloven. Een collega was begin deze week daar nog op bedevaart en nam voor iedereen een soort penny wafel mee als aandenken. Een minder geschikt cadeautje in deze weersomstandigheden, maar ze zijn hier nu eenmaal gek op chocolade. Nu ik dit schrijf bedenk ik me dat de mijne nog in de koelkast van de gym ligt. Als niemand hem heeft opgegeten tenminste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s