In & Out (eigen foto)

PB050005 “Waar is Ali. Weet ik niet. Is hij wel op kantoor? Ik geloof het wel.” Dit gesprekje gebruikte de RTL als voorbeeld bij de inleiding tot haar nieuwste maatregel: het in&out bord. Inderdaad, heel vaak zit hier iemand niet op de plek waar je hem verwacht en is het lastig te achterhalen waar hij of zij te vinden is. Daarmee kan tijd verloren gaan, wat vervelend is als je het druk hebt of snel informatie zoekt. Dus nu hangen er twee borden, één in gebouw 1 en één in gebouw 2. Bedoeling is dat je een magneetje verschuift als je binnen komt en weggaat, en als je weggaat onder kantooruren, graag even vertellen waarheen. Groot deel van ons werk bestaat er voor de lokale medewerkers uit dat ze naar het GO of PC gebouw gaan om mensen te spreken, te instrueren of uit te nodigen. Nu willen we weten wanneer ze weer denken terug te komen en hoe we ze telefonisch kunnen bereiken. Nu staan alle telefoonnummers in onze outlook, het is alleen soms onmogelijk om ze te vinden. Dat systeem staat namelijk op achternaam, 30 procent begint met een A geloof ik. Maar wij zijn al blij als we de voornaam van mensen hier weten. Want achternamen, daar hebben ze ruim keus uit. Ze hebben er minstens twee, soms gebruiken ze er een om zich te onderscheiden van iemand met de zelfde voornaam (komt erg veel voor) en een andere staat dan in het systeem. Zoeken is hier niet altijd vinden, ook al wordt ons dat in dat andere belangrijke boek beloofd. Toen het opschrijven van het telefoonnummer werd gemeld door onze RTL kwam er gelijk weer een kloofje tevoorschijn. Veel medewerkers willen niet dat hun telefoonnummer buiten dit bedrijf bekend raakt, daarvoor is het hier niet veilig genoeg. Hun naam in het Engels op een bord in de hal, dat kan nog net, omdat ze er van uit gaan dat de guards die hier binnenkomen (bewaking van onze gasten, die niet vertrouwd worden door iedereen) geen Engels lezen en spreken. Hun naam in het Arabisch is een brug te ver en een telefoonnummer, dat ook liever niet. Nu zoeken we naar een oplossing. Dit traject is de derde fase, jaren deed men zonder, maar het kan altijd beter. Dus zal er binnenkort wel een gelamineerd kaartje komen met alle SRA’s erop. Overigens gaan sommigen heel vrolijk om met dit nieuwe fenomeen. Ik zag al de boodschap: “allemaal tot zondag!” bij Remarks staan afgelopen week.


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s