Zaterdag (eigen foto)

PB060004 Vanmorgen bij het wakker worden, in een onverwacht frisse kamer, een bericht op de mobiel, oplettend lezertje. Als je naar de DEFAC gaat, PPE mee. Met andere woorden, als je je buiten je eigen woongebouw begeeft, neem dan helm en vest mee. Zo’n vest weeg ruim 15 kilo, dus daar zit iedereen echt op te wachten. Mijn nieuwe buurman gevraagd of dat betekende dat we niet buiten mochten komen, maar dat was niet zo gelukkig. De PSD-ers zaten lekker op het terras. Vest aan of naast je op de grond, geweer op je vest of aan de knie, de rest van de uitrusting grijpklaar, en ze sjouwen heel wat mee. Ook onze lokale PSD-es, dat zijn weer andere jongens dan onze lokale bewakers, waren gevraagd wacht te lopen. Op iedere hoek zit nu iemand, dus je breekt je nek over de bewaking. Een gezellige drukte als je op het terras je boekje leest en kopje thee drinkt. Het geeft D heel wat hoofdbrekens, om dubbele wachten te laten lopen en iedereen toch fris te houden. En de Irakezen willen graag ondersteunen. Vanmiddag in de namiddag, na het schilderen, buiten gezeten tot de zon onder ging en de moskeeën begonnen te zingen. Hopelijk vanavond een film met begin, eind en midden. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s